Počinju radovi na sanaciji škole, Vučić u Obrenovcu

Izvor: Press, 19.Avg.2014, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju radovi na sanaciji škole, Vučić u Obrenovcu

Objekat škole koju pohađa 1.539 učenika, prvi je na kojem počinje rekonstrukcija sredstvima Evropske unije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Blagojević je u nedelju izjavio da predstavnici vlade u ovom trenutku razgovaraju sa više donatora za finansiranje obnove odbrambenih nasipa na obalama Save i Kolubare kod Obrenovca, kako bi se taj grad zaštitio od ponovnih poplava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Samo za popravku oštećenih objekata za zaštitu od poplava u Obrenovcu potrebno je najmanje 15 miliona evra, naveo je on.

Blagojević je procenio da je Srbija dobila višestruko manje para iz donacija, nego što nam je bilo potrebno za obnovu zemlje posle katastrofalnih majskih poplava.

Od utorka 20. avgusta počeće obnova prvih devet kuća oštećenih i srušenih u majskim poplavama od ukupno 69 koje će dobiti rešenja za materijalnu pomoć države, najavili su u nedelju predstavnici Vlade Srbije i poručili da će svi objekti u Srbiji porušeni usled katastrofalnih poplava biti ponovo izgrađeni do početka zime.

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će od utorka pripadnici Vojske Srbije početi sa raščišćavanjem postojećih objekata i terena da bi građevinske ekipe mogle da počnu sa radovima.

Od 169 prijavljenih oštećenja na objektima u Obrenovcu, do sada je utvrđena šteta samo na 69 objekata i oni će dobiti pravosnažna rešenja od kojih će prvih devet već krenuti da se realizuju, rekao je Gašić prilikom obilaska porodice Ivanović u obrenovačkom naselju Rvati čija je kuća takođe stradala, i od sutra počinju radovi na njenoj obnovi.

Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Poplave

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.