Početkom naredne godine zahtjev za punopravno članstvo u EU

Izvor: Cafe.ba, 08.Okt.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početkom naredne godine zahtjev za punopravno članstvo u EU

BiH namjerava da početkom naredne godine podnese zahtjev za punopravno članstvo u EU, rečeno je na današnjem sastanku članova Predsjedništva BiH sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom i njegovim prvim zamjenikom i supervizorom za Brčko distrikt Brusom Bertonom.

Članovi Predsjedništva BiH ponovili su stav da su saglasni u donošenju odluka od interesa za napredak BiH i za ispunjavanje uslova za >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << predaju zahtjeva za članstvo BiH u EU.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je konstatovano da postoji jasno opredjeljenje Predsjedništva BiH da se radi na unapređenju političko-ekonomske situacije u BiH.

Incko i Berton ponovili su stav da međunarodna zajednica podržava napredak BiH i jačanje funkcionalnosti institucija na nivou BiH, a sve u interesu integracije BiH u EU i NATO.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

BiH će početkom naredne godine podnijeti zahtjev za članstvo u EU

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Okt.2015

SARAJEVO – Bosna i Hercegovina namjerava početkom naredne godine podnijeti zahtjev za punopravno članstvo u Evropskoj uniji rečeno je tokom današnjeg susreta predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića, i Mladena Ivanića sa Valentinom Inzkom, visokim...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.