Počeo bilateralni skrining u vezi bezbednosti hrane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo bilateralni skrining u vezi bezbednosti hrane

Bilateralni skrining o bezbednosti hrane, veterinarskim i fitosanitarnim pitanjima, za Pregovaračku grupu 12, počeo je u Briselu i trajaće do 24. oktobra, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Delegacija Srbije, koju predvodi predsednik Pregovaračke grupe 12 Danilo Golubović, predstaviće predstavnicima Evropske komisije na sastanku bilateralnog skrininga presek zakonodavstva u oblasti bezbednosti hrane, veterinarskih i fitosanitarnih pitanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stepen usklađenosti sa pravnim tekovinama EU i planove za postizanje potpune usaglašenosti.

Oblast bezbednosti hrane, veterinarskih i fitosanitarnih pitanja predstavlja zahtevnu i složenu oblast u procesu pregovora za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, koja zahteva stalno unapređenje te oblasti kako bi se obezbedila bezbedna i kvalitetna hrana potrošačima, kako na domaćem tako i na inostranom tržištu, navode iz Ministarstva.

Bilateralni skrining za Pregovaračku grupu 12 počeo je juče u Briselu, nakon održanog eksplanatornog skrininga u februaru ove godine, podseća se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.