Izvor: Kragujevac.rs, 24.Mar.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela raspodela semenskog kukuruza i đubriva

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija - FAO, nastavlja isporuku humanitarne pomoći iz donacije Evropske unije za poljoprivredna domaćinstva sa teritorije grada Kragujevca, koja su pretrpela štete tokom prošlogodišnjih majskih poplava.

U magacinu Direkcije za robne rezerve u naselju Ilina voda, danas je u prisustvu člana Gradskog veća >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << za poljoprivredu Zorana Prokića počela raspodela oko 13 tona kompleksnog NPK đubriva proizvođača «Eliksir - Zorka» Šabac, a u magacinu su već uskladištene 64 vreće semenskog kukuruza, proizvođača «NS seme» Novi Sad.

Materijal za prolećnu setvu dobilo je 32 poljoprivredna domaćinstva koja su posle prošlogodišnjih poplava konkurisala kod organizacije FAO i ostvarila pravo na tu vrstu pomoći. Svako od navedenih domaćinstava dobilo je 400 kilograma đubriva i 2 vreće sa 50.000 klijavih zrna semenskog kukuruza.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.