Platini neće na čelo FIFA

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini neće na čelo FIFA

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini je rekao da se neće kandidovati za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA).

 Predsednik UEFA Mišel Platini

 

Predsednik Fudbalskog saveza Islanda Geir Tornštajnson je rekao da je Platini to odlučio posle sastanka sa predstavnicima članica UEFA na sastanku u Monaku.

"Mi smo za mir. Mislim da je ovo logična >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odluka", rekao je Tornštajnson.

 

Platini je dugo smatran naslednikom Blatera na čelu FIFA, ali je posle uspešnog letošnjeg Svetskog prvenstva u Brazilu prvi čovek svetske asocijacije fudbala ojačao svoju poziciju, pa je odluka Platinija da povuče kandidaturu očekivana.

 

Blater je na čelu FIFA još od 1998, kada je tu funkciju preuzeo od Brazilca Žoaoa Avelanža. Tajno glasanje FIFA za novog predsednika biće maja 2015. godine, a

kandidature bi trebalo da se podnesu do januara.

 

 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.