Platini ne vraća sat, daće novac

Izvor: B92, 19.Sep.2014, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini ne vraća sat, daće novac

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini odbio je da po nalogu FIFA vrati sat dobijen na poklon od Brazilske federacije tokom Mundijala.

Platini je naglasio da "u principu ne vraća poklone" i da će, pošto bude procenjena vrednost sata, taj iznos novca uplatiti nekoj humanitarnoj asocijaciji.

Satovi čija se ukupna vrednost procenjuje na 25.000 dolara bili su uručeni članovima FIFA letos, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao poklon CBF tokom Mundijala u Brazilu.

Etička komisija je saopštila da je uzimanje poklona kršenje moralnog kodeksa FIFA.

"Iznenadjen sma celom aferom, pre svega količinom novca koja se spominje, Iznenadjen sam iznad svega saopštenjem FIFA. Ukoliko Etička komisija FIFA nije bila zadovoljna činom poklanjanja satova, trebalo je da nam to kaže pre četiri meseca, kada smo u Brazilu primili satove", rekao je Platini.

Etička komisija je naložila članovima Izvršnog komiteta FIFA koji su primili satove da ih vrate najkasnije do 24. oktobra, a u suprotnom će protiv njih biti sproveden interni postupak.

"Nisam vaspitavan da vraćam poklone. Zatražiću da se proceni vrednost sata i novac ću dati nekoj organizaciji, reći ću vam naknadno kojoj", rekao je Platini.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Platini neće da vrati sat!

Izvor: Sportske.net, 19.Sep.2014

Etički komitet FIFA naložio je svim zvaničnicima koji su primili skupe satove od FA Brazila za vreme trajanja Svetskog prvenstva da vrate poklone, ali predsednik UEFA, Mišel Platini, je to odbio!

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.