Platini: Srbija i Albanija nisu ratovale, zato su u grupi

Izvor: Studio B, 21.Okt.2014, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini: Srbija i Albanija nisu ratovale, zato su u grupi

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini izjavio je da Srbija i Albanija nikada nisu ratovale, poput Jermenije i Azerbejdžana, i da zato nisu razdvojene na žrebu kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

"Po toj logici onda bi trebalo i da razdvajamo i Grčku i Makedoniju, koje takođe imaju političkih trzavica, a to ne radimo, već razgovaramo sa predsednicima i premijerima koji su odgovorni za nacionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << bezbednost. Fudbal ne treba da razdva, nego da spaja ljude, a najbolji primer za to su srpski i albanski igrači iz Lacija", rekao je Platini, a prenosi kosovski portal Telegrafi.

On je ponovio da je sve što se desilo prilikom prekida utakmice u Beogradu neoprostivio i najavio kazne.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u 41. minutu nakon incidenata koji su usledili zbog provokacije gostiju sa bespilotnom letelicom, dronom, koja je nosila zastavu tzv. Velike Albanije i kasnijeg utčavanja navijača na teren.

Disciplinska komisija UEFA u četvrtak, 23. oktobra, doneće odluku o registraciji utakmice, kao i o kaznama za Saveze i pojedince.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.