Plan restrukturiranja Srbijagasa upućen Vladi Srbi

Izvor: Akter, 01.Okt.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plan restrukturiranja Srbijagasa upućen Vladi Srbi

Vladi Srbije upućen je plan restrukturiranja Srbijagasa koji je u potpunosti usklađen s Trećim energetskim paketom EU

Kako je rečeno agenciji Beta, ukoliko vlada usvoji plan Srbijagas će biti vertikalno organizovana kompanija sa pravno razdvojenim energetskim delatnostima.

U Ministarstvu očekuju da će taj plan biti usvojen u najkraćem roku što će omogućiti da Srbijagas bude restrukturiran do 31. Marta 2015. godine, što je u skladu sa rokovima Energetske >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << zajednice.

Srbija trenutka neće usporiti pripremu za EU, niti će trpeti sankcije Energetske zajednice zbog Srbijagasa, rekli su u Ministarstvu.

Javno preduzeće Srbijagas saopštilo je ranije danas da je predložilo model razdvajanja energetskih delatnosti u okviru holdinga na koji nije dobilo ni jedno negativno mišljenje Evropske komisije ni Energetske zajednice.

Srbijagasa je u saopštenju koje je potpisao generalni direktor Dušan Bajatović navelo da se po tom modelu formiraju zasebna, zavisna pravna lica koja su vlasnici sredstava i raspolažu imovinom u poslovne svrhe, čime se u potpunosti postiže usklađenost sa Trećim energetskim paketom EU.

Direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač rekao je u utorak u Beogradu da je razdvajanje delatnosti u Srbijagasu zvaničan uslov Evropske komisije za dalje približavanje Srbije EU.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Vladi upućen plan restruktuiranja Srbijagasa

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2014

Ministarstvo rudarstva i energetike uputilo je danas Vladi Srbije plan restrukturiranja Srbijagasa koji je u potpunosti usklađen s Trećim energetskim paketom EU, rekli su danas u tom ministarstvu...Kako je rečeno Beti, ukoliko vlada usvoji plan Srbijagas će biti vertikalno organizovana kompanija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.