Pitela: Srbija treba da se prikloni odlukama Unije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2014, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitela: Srbija treba da se prikloni odlukama Unije

Predsednik Partije evropskih socijalista Đani Pitela ocenio je da Srbija treba da se prikloni odlukama Evropske unije, istakavši da veoma ceni odluku Srbije da ne olakša izvoznicima plasman u Rusiju u trenutku kada je EU uvela sankcije Moskvi i obratno.

"Šta će Srbija dalje da radi ne znam, ali je poželjno da se prikloni odlukama Unije", rekao je Pitela u intervjuu za "Blic".

Na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da li će Srbija morati da prizna Kosovo da bi postala članica EU, Pitela je odgovorio potvrdno i dodao da je siguran da će Srbija ići u tom smeru.

"Nadam se i siguran sam da će Srbija ići u tom smeru, ali to nije neka neprelazna prepreka koju EU nameće", rekao je lider evropskih socijalista, druge po snazi partije u Evropskom parlamentu.

"Srbija je načinila značajne korake u pravom smeru, a to je integracija u EU i sigurno da će znati da pruži pozitivan odgovor i na ovaj zahtev. Srbija i Kosovo su dve realnosti koje su na ključnom nivou već postigle dogovor o suživotu na miran način i uz međusobnu saradnju", zaključio je Pitela.

Pitela je ocenio i da će, u roku od deset godina, države Balkana moći da budu deo Unije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

A KRIM NE?! Pitela: Srbija će morati da prizna Kosovo!

Izvor: Press, 28.Avg.2014

"Šta će Srbija dalje da radi ne znam, ali je poželjno da se prikloni odlukama Unije", rekao je Pitela u intervjuu za "Blic"...Na pitanje da li će Srbija morati da prizna Kosovo da bi postala članica EU, Pitela je odgovorio potvrdno i dodao da je siguran da će Srbija ići u tom smeru..."Nadam se...

Nastavak na Press...

Đani Pitela: Srbija bi trebalo da se prikloni EU

Izvor: Blic, 28.Avg.2014

Veoma cenim odluku Srbije da ne olakša izvoznicima plasman u Rusiju u trenutku kada je EU uvela sankcije Moskvi i obratno...- Šta će Srbija dalje da radi, ne znam, ali je poželjno da se prikloni odlukama Unije - kaže u intervjuu za “Blic” Đani Pitela, predsednik Partije evropskih socijalista,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.