Pedi Ešdaun: EU treba da sledi potez SAD i kazni Dodika

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedi Ešdaun: EU treba da sledi potez SAD i kazni Dodika

Pedi Ešdaun, nekadašnji visoki predstavnik u BiH, te jedan od najžešćih kritičara aktuelnog predsednika RS na međunarodnoj političkoj sceni, istakao je da EU treba da sledi potez SAD i kazni Milorada Dodika.

- Mogu samo reći: Šta su čekali toliko dugo! Evropska unija sada bi trebala slediti potez SAD i takođe kazni Dodika - rekao je Ešdaun za Avaz.ba.

On je već duže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vreme upozoravao na to da Dodik ima plan da državu BiH učini potpuno nefunkcionalnom kako bi svi odustali od nje, a o tome je čak javno govorio i na vanjskopolitičkom odboru irskog parlamenta, kada je rukovodstvo RS nazvao separatističkim te pozvao EU da ih izoluje, piše Avaz.ba.

Ešdaun je i poznat po tome da je samo i jednom danu u junu 2004. smnio 59 javnih i partijskih funkcionera, uglavnom članova SDS, od kojih 11 trajno, dok je za 48 njih obećao da će se moći vratiti na javne funkcije kada bude uhapšen Radovan Karadžić.

Takođe, kroz bonska ovlaštećena on je nametnuo čak 430 odluka.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ešdaun: EU bi trebalo da sledi potez SAD i kazni Dodika

Izvor: Blic, 19.Jan.2017

Evropska unija bi trebalo sada da sledi potez SAD i kazni predsednika RS Milorada Dodika, smatra nekadašnji visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun, prenela je "Fena"...U izjavi za sarajevski "Avaz", koji Ešdauna predstavlja kao jednog od najžešćih kritičara Dodika u međunarodnoj zajednici, nekadašnji...

Nastavak na Blic...

Ešdaun: EU bi trebalo da sledi potez SAD i kazni Dodika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jan.2017

Evropska unija bi trebalo sada da sledi potez SAD i kazni predsednika RS Milorada Dodika, smatra nekadašnji visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun, prenela je Fena. U izjavi za sarajevski Avaz, koji Ešdauna predstavlja kao jednog od najžešćih kritičara Dodika u međunarodnoj zajednici, nekadašnji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.