Pastor najavio mobilizaciju glasača za referendum u Mađarskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2016, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor najavio mobilizaciju glasača za referendum u Mađarskoj

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor obećao je u ime čelnika partija mađarske nacionalne manjine u zemljama Karpatskog bazena da će učiniti sve da se mobilišu glasači, dvojni državljani da 2. oktobra izađu na referendum kojim Mađarska želi da odbaci preporuke Evropske unije za prihvat izbeglica i migranata.

"Svi mi imamo pravo da odlučimo s kim i na koji način hoćemo da živimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ne mogu nam se nametnuti odluke koje ne prihvatamo. Na prvi pogled referendum je unutrašnja stvar Mađarske, ali pošto smo jedna nacija, unutrašnja stvar Mađarske je stvar svih nas", rekao je Pastor a prenela mađarska državna novinska agencija MTI.

Dodao je da su zbog toga čelnici mađarskih partija u Karpatskom basenu "obavezni da mobilišu" svoje zajednice za učešće na referendumu i da ih pozivaju na to da 2. oktobra "odbace briselsku politiku naseljavanja".

Predstavnici prekograničnih mađarskih stranaka i organizacija koje imaju podršku aktuelne mađarske vlade su u zajedničkoj izjavi osudili "pogrešnu imigracionu politiku EU i nametnuto naseljavanje".

Ištvan Pastor je i u ime ostalih partijskih čelnika iz Karpatskog basena rekao da je pomenuta zajednička izjava zauzimanje vrednosnog stava, jer se svi potpisnici zalažu za opstanak Evrope "sa hrišćanskim korenima" i odbacuju osporavanje suvereniteta država.

Na skupu na Balvanjoškom slobodnom univerzitetu u Transilvaniji osim predstavnika mađarske vlade i vladajućeg Fidesa učestvovali su i predstavnici SVM-a, Zakarpatskog mađarskog kulturnog saveza, Demokratske zajednice Mađara u Hrvatskoj, Partije mađarske zajednice iz Slovačke, Erdeljske mađarske narodne partije i Mađarske građanske partije iz Rumunije i Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji, preneo je portal Vojvodina danas (www.vajma.info).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor obećao mobilizaciju glasača za referendum u Madjarskoj

Izvor: Beta, 23.Jul.2016

Predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) Ištvan Pastor obećao je u ime čelnika partija madjarske nacionalne manjine u zemljama Karpatskog bazena da će učiniti sve da se mobilišu glasači, dvojni državljani da 2. oktobra izadju na referendum kojim Madjarska želi da odbaci preporuke Evropske...

Nastavak na Beta...

Pastor: Protiv briselske politike naseljavanja i za hrišćansku Evropu

Izvor: Radio 021, 23.Jul.2016

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor obećao je u ime čelnika partija mađarske nacionalne manjine u zemljama Karpatskog bazena da će učiniti sve da se mobilišu glasači, dvojni državljani da 2. oktobra izađu na referendum kojim Mađarska želi da odbaci preporuke Evropske unije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.