Papa upozorava na balkanizaciju Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2016, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa upozorava na "balkanizaciju" Evrope

Papa Franja upozorio je na moguću "balkanizaciju" Evrope posle referenduma u Britaniji na kojem su građani glasali za izlazak iz Evropske unije.

Papa je pozvao EU da iznađe kreativne nove načine da ostane zajedno, dajući zemljama članicama više sloboda.

U izjavi novinarima na letu iz Jermenije, papa je juče ukazao da bi Škotska i španska Katalonija mogle, posle Bregzita, da se zalažu za secesiju, što bi moglo da dovede do "balkanizacije Evrope", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenela je agencija AFP.

Papa je pozvao evropske lidere da budu otvoreni za "kreativnost i zdravu razjedinjenost", što bi značilo da zemlje u Uniji dobiju "više nezavisnosti i slobode".

Govoreći o visokoj nezaposlenosti i ekonomskoj stagnaciji, papa Franja je rekao da je jasno da "nešto ne štima u toj glomaznoj uniji".

On je istakao da je ključ da se ponovo rasplamsa volja da se ostane zajedno sa "kreativnošću i novim životom".

729
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Papa upozorava na "balkanizaciju" Evrope posle Bregzita

Izvor: Blic, 27.Jun.2016

Papa Franja upozorio je danas na moguću "balkanizaciju" Evrope posle referenduma u Britaniji na kojem su građani glasali za izlazak iz Evropske unije...Papa je pozvao EU da nađe kreativne nove načine da ostane zajedno, dajući zemljama članicama više sloboda...U izjavi novinarima na letu iz Jermenije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.