Pajtić Devenportu: U Srbiji nema uslova za fer i demokratske izbore

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić Devenportu: U Srbiji nema uslova za fer i demokratske izbore

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je danas, u razgovoru sa šefom Delegacije EU Majklom Devenportom, da u Srbiji ne postoje uslovi za fer i demokratske izbore.

- Najvažnije pitanje koje danas moramo sebi i drugima postaviti jeste da li u Srbiji danas postoje uslovi za fer i demokratske izbore. Jasno je da oni danas ne postoje i DS će tražiti podršku od svih svojih evropskih partnera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali i svih građana Srbije za dostizanje tih uslova - rekao je Pajtić, a prenosi DS u saopštenju.

Pajtić je Devenportu preneo stav DS da je sadašnja situacija u Srbiji plod "nenormalnih uslova" političkog dijaloga i da je, kao takva, neprihvatljiva sa stanovišta evropskih vrednosti.

On je Devenportu zahvalio za, kako je naveo, "objektivan i iskren" Izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2015. godinu.

- Naročito je naglasio značaj zabrinutosti EU za stanje medijskih sloboda koje su detaljno elaborirane u Izveštaju, gde se precizno opisuju slučajevi zastrašivanja, otpuštanja pa čak i prebijanja novinara u Srbiji. Uz to, Izveštaj EU je bio u pravu što se tiče finansijskih pritisaka na novinare i vlasnike medija - navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SNS: Pajtić postao vidovnjak DS-a

Izvor: B92, 27.Nov.2015

SNS je kritikovala predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića zbog toga što je rekao da u Srbiji ne postoje uslovi za fer i demokratske izbore...DS je prenela da je Pajtić u razgovoru sa šefom Delegacije EU Majklom Davenportom rekao da uslovi za fer i demokratske izbore "danas ne postoje i DS...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.