PRVI PROTEST PROTIV CIPRASA: Ekstremni levičari napravili haos u Atini

Izvor: Kurir, 27.Feb.2015, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI PROTEST PROTIV CIPRASA: Ekstremni levičari napravili haos u Atini

ATINA - Više desetina demonstranata odevenih u crno sukobilo se danas s policijom u centru Atine, razbijajući izloge, bacajući dimne bombe i paleći automobile, posle skupa protiv vlade, prvog od kada je levičarska stranka Siriza pre mesec dana stupila na vlast.

Oko 450 krajnje levičarskih demonstranata izašlo je na ulice Atine, protestujući protiv vladajuće koalicije premijera Aleksisa Ciprasa, koji je prošle sedmice sklopio dogovor s partnerima iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << EU o produženju programa pomoći Grčkoj.

Posle protestnog marša, oko 50 demonstranata s kapuljačama gađalo je policiju dimnim bombama i kamenicama, a u sukobima je razbijeno nekoliko izloga i autobuskih stanica, preneo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi prosvjedi protiv Sirizine vlade (VIDEO)

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Feb.2015

ATENA - Oko 450 pristaša krajnje ljevice izašlo je na ulice glavnog grada kako bi prosvjedovali protiv novoizabrane vlade Aleksisa Ciprasa koja je prije nekoliko dana s partnerima iz EU-a dogovorila produljenje programa pomoći Ateni.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.