PREOKRET Boris Džonson odustao od kandidature za premijera Britanije

Izvor: Press, 30.Jun.2016, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOKRET Boris Džonson odustao od kandidature za premijera Britanije

Boris Džonson, prvi čovek kampanje za izlazak Britanije iz EU, iznenadio je danas javnost izjavom da se, uprkos svim očekivanjima, neće kandidovati za premijera te zemlje, prenosi "BBC".
foto: blic.rs
- Konsultovao sam se sa kolegama, sagledao sve okolnosti u parlamentu i zaključio da ne mogu da budem osoba koja će se kandidovati za premijera - rekao je Džonson.


>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />



Ekcentrični političar povukao se pre svega zbog kandidature ministra pravde Majkla Gouva, koji ga je snažno podržavao u kampanji za Bregzit, navodi "BBC".
"Džonson se našao u situcaiji: 'Majkle, zar i ti?', i shvatio da ima previše kvalitetnih suparnika, koji pak imaju veću podršku elite. Iako je Boris čovek koji je izneo Bregzit kampanju na svojim leđima, premijersko breme popneće neko drugi", piše "BBC".
- Vodio sam London osam godina, i za to vreme naš grad postao je šampion modernog saobraćaja. Smanjio sam stopu kriminala i regenerisao istočni deo grada. Kada sam došao na mesto gradonačelnika, četiri od šest najsiromašnijih opština u Britaniji bile su iz Londona. Danas nema nijedne. Savršeno smo organizovali Olimpijske igre 2012. godine. Mislim da je to zavidna zaostavština - rekao je Džonson u svom govoru.
On je podvukao da neće odustati od svojih stavova.
- Prokletstvo ostaje prokletstvo. I dalje smatram da je EU pogrešna, i uveren sam da će Britanija procvetati u najmoćniju državu onog trenutka kada napusti Evropsku uniju - rekao je ekcentrični političar.
Zanimljivosti o Borisu Džonsonu: Knjige, oružje i ljudožderi



Bio je novinar u "Telegrafu", odakle je dobio otkaz jer je izmislio izjavu Piše knjige Voli oružje Bio je gradonačelnik Londona (dva puta) Odličan je prijatelj sa Dejvidom Kameronom Posvađao se sa poznatim kuvarom Džejmijem Oliverom Ljude iz Papua Nove Gvineje nazvao je ljudožderima Grad Portsmut nazvao je epicentrom droge i debelih ljudi Oborio je 10-godišnjeg Japanca na humanitarnom ragbi meču Čukundeda mu je bio Turčin, ministar policije u Otomanskom carstvu  
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.