POSLEDICE BREGZITA: Raskol među laburistima, Škoti za novi referendum

Izvor: Večernje novosti, 26.Jun.2016, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLEDICE BREGZITA: Raskol među laburistima, Škoti za novi referendum

Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije izazvao je veliki politički potres širom sveta. Raskol među laburistima, 60 odsto Škota novi referendum o nezavisnosti Škotske Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije izazvao je veliki politički potres širom sveta. Jedna od prvih „žrtava“ referenduma na kom su se građani te zemlje izjasnili za napuštanje EU, bio je premijer Dejvid Kameron, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je podneo ostavku. Laburističku partiju, koja se zalagala za ostanak Velike Britanije u Evropskoj uniji, potresaju unutrašnji problemi posle odluke Britanaca na referendumu da napuste Uniju, a njenu vladu u senci već su napustila dva ministra. Sa druge strane, skoro 60 odsto Škotlanđana na novom referendumu glasalo bi za nezavisnost od Velike Britanije, svedoči anketa koju je sproveo list „Sunday Post“. Britanije nije samo pod unutrašnjim pritiskom, već i spolja, pošto su u subotu šefovi diplomatija šest zemalja osnivača Evropske unije ocenili na sastanku u subotu u Berlinu da Velika Britanija, posle odluke o izlasku iz EU, treba što pre da započne proceduru istupanja iz članstva.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Orban: U EU se izgubio red, treba je promeniti

Izvor: RTS, 26.Jun.2016

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da se u Evropskoj uniji izgubio red i da je potrebno Uniju promeniti nakon odluke Britanije da napusti taj blok. . Orban, koji se često sukobljavao sa Briselom, rekao je da su Britanci...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.