Izvor: Blic, 26.Okt.2016, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODIZANJE RASTA I INVESTICIJA EU predstavila reforme korporativnog poreza

Evropska komisija predstavila je ambiciozni paket reformi korporativnog poreza, koji će, kako tvrdi, pružiti podsticaj ekonomiji i smanjiti zloupotrebe posle serije poreskih skandala koji su izazvali pometnju u javnosti.

"Predlažemo sistem koji u isto vreme može da podrži preduzeća, privuče investitore, promoviše privredni rast i spreči izbegavanje plaćanja poreza", navodi se u saopštenju evropskog komesara za ekonomska pitanja i finansijske poslove Pjera Moskovisija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a prenosi agencija Frans pres.

"Moja poruka našim zemljama članicama je sledeća: Hajde da zgrabimo ovu priliku, i da brzo lansiramo pravedniji, konkurentniji, ka rastu orijentisan korporativni poreski sistem koji je EU potreban", dodaje se u njegovom saopštenju.

Prvobitni predlog EU naišao je na oštro protivljenje pojedinih članica, naročito Britanije, koja se usprotivila tome da Brisel odlučuje o poreskim pitanjima, o kojima bi, kako su saopštili britanski zvaničnici, trebalo da donose odluke nacionalne vlade.

"Današnji predlozi su namenjeni podizanju privrednog rasta i investicija, i pružanju podrške preduzećima", navodi se u saopštenju potpredsednika Evropske unije, Valdisa Dombrovskisa.

Najnoviji predlog biće dostavljen Evropskom parlamentu na razmatranje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.