PALA ODLUKA: Hrvatska će predsedavati Evropskom unijom!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jul.2016, 06:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PALA ODLUKA: Hrvatska će predsedavati Evropskom unijom!

Hrvatska će predsedavati Evropskom unijom u prvoj polovini 2020. godine, odlučio je danas Savet EU.

Hina navodi da je Hrvatska "uskočila" umesto Finske pošto se redosled predsedavanja pomerio za šest meseci unapred jer je nakon referendumske odluke o izlasku Velike Britanije iz EU, vlada u Londonu odustala od predsedavanja Unijom u drugoj polovini >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 2017. godine.

Sada je odlučeno da će umesto Britanije u drugoj polovini sledeće godine predsedavati Estonija, čije je predsedništvo ranije bilo predviđeno za prvu polovinu 2018. Nakon Estonije predsedaće Bugarska u prvoj polovini 2018, zatim Austrija u drugoj polovini te godine, a Rumunija i Finska predsedaće tokom 2019. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska predsedava EU u prvoj polovini 2020.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jul.2016

Hrvatska će predsedavati Evropskom unijom u prvoj polovini 2020. godine, odlučio je u utorak Savet EU. Hina navodi da je Hrvatska "uskočila" umesto Finske pošto se redosled predsedavanja pomerio za šest meseci unapred jer je nakon referendumske odluke o izlasku Velike Britanije iz EU, vlada u Londonu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Hrvatska na čelu EU 2020. godine

Izvor: RTS, 27.Jul.2016

Savet Evropske unije odlučio je u utorak da će Hrvatska predsedavati Unijom u prvoj polovini 2020. godine. . Hina navodi da je Hrvatska "uskočila" umesto Finske pošto se redosled predsedavanja pomerio za šest meseci...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.