Ozborn prvi put od Bregzita: Imamo snage

Izvor: B92, 27.Jun.2016, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozborn prvi put od Bregzita: Imamo snage

London -- Britanski ministar finansija Džordž Ozborn izjavio je da ekonomija te zemlje "ima snagu da se suoči s budućnošću", preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ozborn je u prvom obraćanju javnosti posle referenduma u Velikoj Britaniji govorio u pokušaju da umiri tržište, jer su investitori zabrinuti za posledice odluke Britanaca na referendumu da napuste EU.

Šef Trezora je rekao da ne želi da Velika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Britanija okrene leđa Evropi niti ostatku sveta, navodi agencija AP.

Ozborn je izjavio da je razgovarao sa guvernerom Banke Engleske Markom Karnijem i da postoje "dobro osmišljeni planovi za nepredviđene situacije ako bude bilo potrebe za tim", javlja BBC.

Britanski ministar finansija je rekao da referendum "nije imao ishod kakav je želeo", ali je dodao da su "im Britanci dali svoje instrukcije".

Parlament Velike Britanije danas zaseda prvi put posle referenduma na kojem su gradjani glasali za izlazak iz EU. Uporedo zasedaju i Vlada, i rukovodstvo laburističke opozicije.

Parlement Irske danas će na vanrednoj sednici razmatrati posledice Bregzita.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.