Ovo poslovi se najviše traže u Evropi: Hitno su potrebni radnici u ovim sektorima

Izvor: Telegraf.rs, 27.Feb.2017, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo poslovi se najviše traže u Evropi: Hitno su potrebni radnici u ovim sektorima

S obzirom na to da su građani Srbije, prema nedavnom istraživanju u 11 zemalja regiona i EU, najspremniji da se isele iz zemlje zbog posla, ovaj podatak će im dobro koristiti.

79 najsrećnijih ljudi u Srbiji: Oni su bili bez posla SAMO JEDAN JEDINI DAN! Ovo je njihova "tajna"

Vozači građevinskih mašina deficitarni u Sloveniji, a babice u Holandiji i Grčkoj. Učitelji, stručnjaci za finansije i IT najviše se traže u celoj Uniji. Vaspitači, učitelji, stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << za finansije, razvoj softvera i aplikacija spadaju u zanimanja koja se sve više traže u Evropskoj uniji, pokazalo je najnovije istraživanje Evropske komisije.

Osim stalno deficitarnih IT stručnjaka i stručnjaka iz inženjerskih nauka, medicinskih sestara i različitih vrsta administrativnih radnika, ima i zanimanja koja se ranije nisu pojavljivala.

Tako su, na primer, vaspitači i učitelji, čije plate su od 2.000 do 3.500 evra, sve traženiji u Švedskoj, vozači građevinskih mašina u Sloveniji, a babice u Holandiji i Grčkoj. Traže se i vatrogasci, kelneri, radnici obezbeđenja i vozači.

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Automobilska industrija će zaposliti 888.000 radnika do 2025. godine, ali će nestati radna mesta na trakama za sastavljanje vozila zbog novih tehnologija i „čistih“ automobila, pa će biti potrebni kadrovi sa srednjim i visokim kvalifikacijama.

U tekstilnoj i kožnoj industriju, kao i u industriji obuće biće otvoreno pet puta više radnih mesta za visokokvalifikovane radnike, ali nestaće 300.000 zanatskih, kao i 100.000 poslova u održavanju pogona.

Evropska unija očekuje veliki rast zapošljavanja u poslovima koji će se pojaviti u tranziciji ka ekološki čistijoj privredi. Ispunjavanje zacrtanih ciljeva iz klimatskog i energetskog plana do 2030. stvoriće oko 700.000 radnih mesta.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.