Osnivači EU traže promenu pravila o azilu

Izvor: RTS, 02.Sep.2015, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivači EU traže promenu pravila o azilu

Italija, Nemačka i Francuska potpisale su zajednički dokument u kojem su pozvali na preispitivanje aktuelnih propisa Unije o azilu i na "fer" raspoređivanje izbeglica unutar EU.
U dokumentu je navedeno da je aktuelna emigrantska kriza "jasno pokazala ograničenja i nedostatke" važećih pravila o azilu, koji su regulisani Dablinskim propisima, navodi agencija Rojters, pozivajući se na saopštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ministarstva spoljnih poslova Italije.
Nemačka, Italija i Francuska (tri od šest zemalja osnivača EU) zatražile su u dokumentu od EU "snažan odgovor na krizu" i najavile da žele da se o njihovom predlogu raspravlja na predstojećem zasedanju Saveta ministara EU, u Luksemburgu 4. i 5. septembra, prenosi Tanjug.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Osnivači EU traže promenu pravila o azilu

Izvor: B92, 02.Sep.2015

Italija, Nemačka i Francuska potpisale su zajednički dokument u kojem su pozvali na preispitivanje aktuelnih propisa Evropske unije o azilu...Oni su pozvali na "fer" raspoređivanje izbeglica u zemljama EU...Prema navodima agencije Rojters, koja se poziva na saopštenje Ministarstva spoljnih poslova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.