Orešković: Tražimo iste uslove za Srbiju koje je imala i Hrvatska, ali i druge članice EU

Izvor: Blic, 29.Jun.2016, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orešković: Tražimo iste uslove za Srbiju koje je imala i Hrvatska, ali i druge članice EU

Hrvatski premijer vlade u ostavci Tihomir Orešković rekao je u kasno sinoć u Briselu da se stav Hrvatske oko otvaranja pregovora sa Srbijom u poglavlju 23 nije promenilo i da to što Hrvatska traži, traže i druge članice.

- Što se nas tiče, ništa se nije promenilo. Mi tražimo da Srbija ima iste uslove koje je imala Hrvatska i druge članice - rekao je Orešković, dodajući da se radi o tri uslova koja se odnose na nadležnost za suđenja za ratne zločine, pitanje zaštite >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << manjina i saradnju sa Haškim sudom.

- I druge članice traže da se to ispuni - rekao je Orešković, prenela Hina.

Holandsko predsedništvo Unijom je nameravalo da do kraja svog mandata koji završava u četvrtak u ponoć otvori pregovore sa Srbijom u poglavljima 23 i 24, ali još nema saglasnosti oko zajedničkog stajališta EU za poglavlje 23, Pravosuđe i temeljna prava, navodi hrvatska agencija.

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač je u ponedeljak rekao da je, prema informacijama hrvatskih pregovarača, dogovor blizu i da će otvaranje pregovora biti moguće ako se ispune hrvatski zahtevi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orešković: RH nije promijenila stav u vezi pregovora Srbije i EU

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2016

BRISEL - Hrvatski tehnički premijer Tihomir Orešković rekao je u utorak navečer u Brisel kako se stajalište Hrvatske oko otvaranja pregovora sa Srbijom u poglavlju 23 nije promijenilo i da to što Hrvatska traži, traže i druge članice..."Što se nas tiče, ništa se nije promijenilo. Mi tražimo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Orešković: Isti stav prema pregovorima Srbije sa EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2016

Hrvatski premijer vlade u ostavci Tihomir Orešković rekao je u kasno sinoć u Briselu da se stav Hrvatske oko otvaranja pregovora sa Srbijom u poglavlju 23 nije promenilo i da to što Hrvatska traži, traže i druge članice..."Što se nas tiče, ništa se nije promenilo. Mi tražimo da Srbija ima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.