Orban: Uveravao sam Vučića da moramo da podignemo zid

Izvor: Kurir, 01.Jul.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: Uveravao sam Vučića da moramo da podignemo zid

Primorani smo na taj korak, to nije pitanje izbeglica, privredne migracije, već o velikoj prinudnoj migraciji i taj problem će dugo biti na stolu i biće veliki izazov za EU, istakao je premijer Mađarske

BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je posle zajedničke sednice Vlada Srbije i Mađarske da su oni primorani da podignu zid na granici, ali da taj potez nije uperen protiv Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Pokušao sam da uverim premijera Vučića da podizanje zida nije upereno protiv Srbije, da je Mađarska zainteresovana za mir i prosperitetnu Srbiju. Primorani smo na taj korak, to nije pitanje izbeglica, privredne migracije, već o velikoj prinudnoj migraciji i taj problem će dugo biti na stolu i biće veliki izazov za EU", istakao je premijer Mađarske.

Са премијером Мађарске Виктором Орбаном о енергетској безбедности, мигрантима, граничним прелазима, инвестицијама pic.twitter.com/cqP9hUNkxm

U Budimpešti je održana druga zajednička sednica Vlade Srbije i Mađarske, posle koje su potpisana četiri sporazuma.

Mađarska je ranije najavila da će podići četiri metra visoku ogradu duž svoje granice sa Srbijom kako bi sprečila priliv ilegalnih imigranata.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.