Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2016, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: Migranti ugrožavaju bezbjedan način života u Evropi

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban danas je, dan uoči referenduma, posljednji put pozvao glasače da odbace plan EU o obavezujućim kvotama za prihvat migranata, upozorivši da migranti ugrožavaju "bezbjedan način života u Evropi", javlja AFP.

Orban je, u danas objavljenom autorskom tekstu u mađarskom listu "Idok", rekao da su Mađari dužni da pomognu njegovoj vladi da se izbori sa, kako navodi, propalim "liberalnim metodama briselske elite".

"Masovna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << migracija bez kontrole znači istinsku prijetnju. To ugrožava miran i bezbjedan evropski način života", napisao je on u članku.

Orban ukazuje i da Mađari referendumom mogu da pošalju poruku svim Evropljanima "da od evropskih građana zavisi da li će, zajedničkim naporima, urazumiti EU ili će, pak, dopustiti da se ona raspadne".

Iako nema mnogo sumnje da će tabor zagovornika negativnog odgovora na referendumu u Mađarskoj odneti ubjedljivu pobjedu, glasanje bi moglo da Orbana dovede u nepriliku ukoliko izlasnost bude manja od potrebnih 50 odsto što bi rezultate referenduma učinilo nevažećim, ocjenjuje francuska agencija.

Prema rezultatima ankete koje je danas objavio Institut Publikus, samo 46 odsto od 1.000 učesnika reklo je da će izaći na glasanje, što je manje od 54 odsto koliko ih je takvu namjeru iznelo prošlog mjeseca, zaključuje AFP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.