Orban: Mađarska će sprovesti referendum o pitanju migranata, ali neće da se iščlanjuje iz EU

Izvor: Blic, 29.Jun.2016, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: Mađarska će sprovesti referendum o pitanju migranata, ali neće da se iščlanjuje iz EU

Mađarska neće popusti u svom stavu prema migrantskoj krizi i nameri da sprovede najavljeni referendum o kvotama za prihvatanje migranata kako bi promenila politiku Brisela, izjavio je danas premijer Viktor Orban.

Orban je, na konferenciji za novinare rekao da u njegovoj zemlji nema inicijativa za istupanje iz Evropske unije i da se sa člansvom u EU slaže i opoziciona, ultradesničarska stranka Jobik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Nije nam poznat nikakav predlog koji bi nas naveo na ozbiljno razmotranje pitanja mađarskog članstva u EU, ali postoje ozbiljni zahtevi da ne odustanemo od naše politike po pitanju migrantske krize i tu nećemo popustiti" rekao je Orban, dodajući da "ta dva pitanja ne treba mešati".

Mađarski premijer je izrazio nadu da će rezultat referenduma o kvotama za migrante uticati na promenu migracione politike zvaničnog Brisela, ali je priznao da ga čeka "ozbiljna borba."

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.