Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Mar.2017, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: EU mora da se odbrani od invazije muslimanskih emigranata

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas na Malti da EU mora da se odbrani od predstojeće "invazije muslimanskih imigranata", prenosi list Malta tudej (Malta today).

Govoreći na kongresu Evropske narodne partije (EPP) Orban je rekao da migracija donosi samo teror, "kratkotrajno rešenje za nedostatak radne snage i posao za nevladine organizacije".

EU bi trebalo da se promeni kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zaštitila porodične vrednosti i hrišćanstvo, a njeni lideri ne bi trebalo da se plaše toga što će ih zvati populistima, kazao je Orban.

On je zatražio da se centri za tražioce azila uspostave u Libiji i pozvao evropske zemlje da urade isto što i Mađarska i odbrane svoje granice podizanjem zidova, piše malteški list.

"Granice mogu biti u potpunosti kontrolisane i ne verujte nikome ko kaže da to nije moguće. Mi branimo na hiljade kilometara svoje granice bez doprinosa EU. Mi smo živi dokaz da je odbrana moguća, ovo je stvarna solidarnost", rekao je Orban.

On je takođe upozorio da uticaj Evrope na Balkanu bledi, a da raste uticaj Amerike i Rusije. Radi stabilizacije regiona EU bi trebalo da ubrza prijem Crne Gore, Makedonije i Srbije u članstvo, ocenio je Orban.

Mađarski premijer se osvrnuo i na spoljnu politiku EU i pozvao na promenu pravca, okrivivši evropske i američke intervencije u severnoj Africi i na Bliskom Istoku za nestabilnost u tim regionima.

"Moramo da napravimo reformu spoljne politike EU i da govorimo otvoreno, iako je to bolno. Pravimo ogromne greške i naša propala politika je dovela do destabilizacije Severne Afrike i Bliskog Istoka", izjavio je Orban.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.