Omladinska konferencija Evropske unije u Amsterdamu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2016, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladinska konferencija Evropske unije u Amsterdamu

U okviru holandskog predsedavanja Savetom Evropske unije, u Amsterdamu, Holandija, od 4. do 8. aprila održava se omladinska konferencija Evropske unije i sastanak predstavnika državnih organa nadležnih za mlade.

Pored država članica Evropske unije, mogućnost da učestvuju na ovom skupu imaju i predstavnici država kandidata, kao i članica Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu.

Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konferencije 'Ready for life, ready for society' je da se istraže mogućnosti, izazovi i gorući problemi sa kojima se mladi u Evropi suočavaju, kako bi se omogućilo mladima da budu uključeni u različitu, povezanu i inkluzivnu Evropu („spremni za život – spremni za društvo"). Tokom radionica, radnih poseta i plenarnih sednica, učesnici su pozvani da podele svoja mišljenja i iskustva, kao i da diskutuju o temama koje su u vezi s ciljem konferencije, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Tokom predsedavanja Savetom Evropske unije, Holandija želi da skrene pažnju na prioritet koji je postavila ‒ prevencija nasilnog ekstremizma i unapređenje međusektorske saradnje kako bi se ojačalo učešće mladih koji se suočavaju sa problemima mentalnog zdravlja.

Kao rezultat konferencije očekuje se da nastanu okvirne smernice i vodeća pitanja koja će činiti osnovu za širi obim konsultacija s mladima i kreatorima politika. Ove konsultacije će se održati posle konferencije u Amsterdamu i predstavljaće osnovu za izradu Zajedničkih preporuka tokom konferencije koja će biti održana u Slovačkoj.

Na sastanku predstavnika državnih organa zaduženih za mlade koji se održava posle konferencije, 7. i 8. aprila, učesnici će razgovarati o međusektorskoj saradnji kako bi se ojačalo angažovanje mladih koji se suočavaju sa problemima mentalnog zdravlja i prevencija nasilnog ekstremizma. Polaznu osnovu za ovaj sastanak predstavlja istraživanje na koji način omladinski rad, omladinska politika i vršnjačko učenje mogu da doprinesu kreiranju odgovora na ova pitanja.

Delegaciju Republike Srbije na ovom skupu čine Snežana Klašnja, pomoćnica ministra u Ministarstvu omladine i sporta, Jelena Stojanović iz Nacionalne Asocijacije Praktičara/ki Omladinskog Rada i Vladan Đukanović, predstavnik Krovne organizacije mladih Srbije, kaže se u saopštenju.

Više informacija o konferenciji može se pronaći ovde, kao i na zvaničnoj Facebook stranici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.