Oland ohrabrio Tursku za pregovore o prijemu u EU

Izvor: Blic, 01.Nov.2014, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland ohrabrio Tursku za pregovore o prijemu u EU

Francuski predsednik Fransoa Oland založio se u petak za "istinski dijalog" Turske u pregovorima za prijem u Evropsku uniju (EU).

"Turska treba da ima iskren dijalog s Evropom. Nije u pitanju prijem, već da li je taj prijem uopšte moguć a to se samo može postići pregovorima", rekao je Oland koji je u Parizu primio turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana.

Turska je zvanični kandidat za prijem u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU od 1999. godine, ali su pregovori počeli tek 2005. godine i do sada su najsporiji pregovori za prijem nekog kandidata u EU, jer je samo 14 od 35 poglavlja završeno.

Evropska komisija je početkom oktobra predložila otvaranje još dva poglavlja, ali je za to potrebna saglasnost svih 28 članica EU.

Francuska i Nemačka nisu do sada bile blagonaklone prema ulasku Turske u Evropsku uniju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.