Oland: Francuska i Nemačka treba da preuzmu inicijativu u EU

Izvor: Blic, 26.Jun.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: Francuska i Nemačka treba da preuzmu inicijativu u EU

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas uoči posete Berlinu, da Francuska i Nemačka treba da preuzmu inicijativu u Evropskoj uniji (EU) posle referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU.

"Prijateljska i saveznička zemlja s kojom imamo toliko veza, odlučila je da izađe iz EU, koju smo smatrali neuništivom i neraskidivom", rekao je Oland.

Prema njegovim rečima, Francuska i Nemačka imaju odgovornost da preuzmu inicijativu jer su te dve zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pokazale da iz nesrreće, užasa rata mogu da izgrade snažno prijateljstvo.

U Berlinu će sutra biti održan sastanak nemačke kancelarke Angele Merkel, predsednika Francuske i premijera Italije Matea Rencija posvećen budućnosti Evropske unije posle odluke Britanaca da istupe iz EU.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.