Odeljenje fakulteta iz Subotice dobija zgradu u Bujanovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odeljenje fakulteta iz Subotice dobija zgradu u Bujanovcu

Azemović je navela da će izgradnju zgrade od 2.360 kvadratnih mmetara, uz EU Progres, sa ukupno 30 miliona dinara finansirati i Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, i Opština Bujanovac.

"EU Progres je već raspisao javnu nabavku za koju javni poziv traje do 31. jula, nakon čega očekujemo da se do kraja avgusta sklopi ugovor sa izvođačem, a da već u toku septembra počne izgradnja objekta", kazala je Azemović.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je navela da će se ta zgrada davati u zakup bez naknade.

"U aprilu je potpisan sporazum Opstine Bujanovac, Ekonomskog fakulteta (iz Subotice), Koordinacionog tela, Ministarstva prosvete i OEBS o izgradnji i odrzivom koriscenju objekta za visoko obrazovanje, a Opština i Ekonomski fakultet su potpisali sporazum o izdavanju prostorija u zakup bez naknade", kazala je Azemović.

Azemović je rekla i da je Opština Bujanovac postavila uslov Ekonomskom fakultetu iz Subotice da svake akademske godine po preseljenju u novu zgradu bude akreditovan po jedan novi smer, budući da Odeljenje Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu koje je otvoreno 2011. godine, ima samo smer "Marketing".

Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, gde za sada ima studenata od prve do treće godine, organizuje predavanja u dve zgrade - u Domu kulture i u iznajmljenom prostoru u centru grada za koji zakup plaćaju Opština i OEBS.

Nova zgrada za visokoškolsko obrazovanje, koju će po ugovoru koristiti Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice, gradiće se na za sada praznoj opštinskoj parceli preko puta bujanovačkog Doma zdravlja.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.