Novosti: SAD i EU pritiskaju Srbiju zbog Sirije i Rusije

Izvor: B92, 22.Okt.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novosti": SAD i EU pritiskaju Srbiju zbog Sirije i Rusije

Zvanični predstavnici SAD i EU traže od državnog vrha Srbije obrazloženje za slanje humanitarne pomoći u Siriju, zajedno sa Rusijom, saznaju "Večernje novosti".

Prema informacijama beogradskog lista, Vašington i Brisel traže i da se održi sastanak sa najvišim zvaničnicima Beograda kako bi dobili sve odgovore, zašto je Srbija izvela tu akciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Ruskom Federacijom, koja je, po zapadnim centrima, najodgovornija za ratne zločine u Siriji.

Izvori prenose da SAD i EU najviše brine što je kontingent humanitarne pomoći otpremljen iz Srbije za Siriju baš ruskim avionom.

Sagovornici u državnom vrhu Srbije objašnjavaju da se Rusija prva javila da obezbedi dostavljanje humanitarne pomoći ugroženim civilima u ratnom području, da su obezbedili prevoz, a da je naša zemlja prikupila potrebnu robu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Amerika i EU pritiskaju nas zbog Sirije

Izvor: Večernje novosti, 22.Okt.2016

SAD i Brisel traže sastanak sa državnim vrhom Srbije ZVANIČNI predstavnici Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije pritiskaju državni vrh Srbije da im daju objašnjenje zašto je naša zemlja organizovala humanitarnu pomoć za Siriju, zajedno sa Rusijom - saznaju "Novosti"....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.