Nove sankcije EU Rusiji na snazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2014, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove sankcije EU Rusiji na snazi

Nove sankcije Evropske unije protiv pet ruskih banaka u državnom vlasništvu, na trgovinu oružjem i vojnom tehnologijom, stupile su danas na snagu.

Sankcije, koje je Savet Evrope usvojio u četvrtak, predstavljaju deo najnovijih kaznenih ekonomskih mera koje su Evropa i SAD preduzele protiv Moskve zbog ukrajinske krize, javio je Itar tas.

"Bankarskim" sankcijama su obuhvaćene Sberbanka, VTB banka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gasprom banka, Vnješekonombanka (VEB) i Ruska poljoprivredna banka. Njima će, prema odluci EU, biti ograničen pristup evropskom finansijskom tržištu.

Uveden je embargo na uvoz i izvoz oružja i zabranu izvoza u Rusiju "dvostrukih" tehnologija - za civilnu i vojnu upotrebu, prvenstveno elektronske.

Zabrana se odnosi samo na nove ugovore, kako za uvoz, tako i na izoz oružja. Na taj način, na primer, sporazum sa Francuskom o preuzimanju nosača helikoptera Mistral, ne potpada pod sankcie, ukazuje Itar tas.

Sankcije su uvedene i na isporuku Rusiji novih tehnologija i visokotehnološke opreme za naftnu industriju. Radi se, konkretno, o opremi i tehnologiji za istraživanje nafte u vodi, proizvodnju nafte iz škriljaca i istraživanje arktičke nafte.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove sankcije EU Rusiji od danas na snazi

Izvor: BKTV News, 01.Avg.2014

Nove sankcije Evropske unije protiv pet ruskih banaka u državnom vlasništvu, na trgovinu oružjem i vojnom tehnologijom, stupile su danas na snagu..Sankcije, koje je Savet Evrope usvojio u četvrtak, predstavljaju deo najnovijih kaznenih ekonomskih mera koje su Evropa i SAD preduzele protiv Moskve...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.