Nova poljska vlada uklonila zastavu EU

Izvor: Mondo, 25.Nov.2015, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova poljska vlada uklonila zastavu EU

Nova poljska Vlada je iz prostorije u kojoj se obavljuju saopštenja za medije uklonila zastavu EU, što je privuklo pažnju novinara.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

  Vladajuća stranka Pravde i prava (PiS), koja je pobedila na opštim izborima održanim prošlog meseca, podržava članstvo Poljske u EU, ali je evroskeptična i želi veću nezavisnost od Brisela.

" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mi smo aktivna članica EU, ali usvojili smo stav da saopštenja objavljena nakon sastanaka Vlade budu objavljena ispred nacionalne zastave. Vodićemo politiku prema kojoj cenimo članstvo u EU, ali želimo da obezbedimo maksimalnu korist za naše građane, ekonomiju i domovinu", odgovorila je premijer Beata Šidlo na novinarsko pitanje o zastavi EU koje nema u prostorijima za medije.

Prethodnici Vlade Beate Šidlo iz stranke Građanska platforma, koji su na vlasti bili od 2007. godine, uvek su saopštenja objavljivali ispred obe zastave.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nova poljska Vlada izbacila zastavu EU

Izvor: Blic, 25.Nov.2015

Nova poljska Vlada je iz prostorije u kojoj se objavljuju saopštenja za medije uklonila zastavu EU, što je privuklo pažnju novinara...Vladajuća stranka Pravde i prava (PiS), koja je pobedila na opštim izborima održanim prošlog meseca, podržava članstvo Poljske u EU, ali je evroskeptična i želi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.