Nemačka: Rok od dve godine za Bregzit je prokleto mali

Izvor: B92, 29.Mar.2017, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Rok od dve godine za Bregzit je prokleto mali

Berlin -- Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke saopštilo je da dvogodišnji period u kojem je predviđeno da Velika Britanija i EU dogovora uslove razlaza, veoma mali..

Portparol ovog nemačkog ministarstva je to naveo nakon što je britanska premijerka Tereza Mej danas predala dokument kojim se pokreće Bregzit.

"Zadati vremenski okvir je prokleto mali", kazao je Šefer na redovnoj konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medije nemačke vlad, javlja Rojters.

U nacrtu dokumenta kojim će lideri Evropske unije danas odgovoriti na formalno obaveštenje iz Velike Britanije o početku izlaska iz EU piše da će Britanci morati da ostanu u Uniji do 2022. godine, javio je "Dejli telegraf".

Rojters je prethodno javio da u dokumentu stoji obećanje da će ostati jedinstveni tokom "konstruktivnih" pregovora o Bregzitu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.