Nemačka: Postoji mogućnost da Britanija dobije poseban status

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Avg.2016, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Postoji mogućnost da Britanija dobije poseban status

Nemački ministar za evropska pitanja Majkl Rot izjavio je danas da postoji mogućnost da Britanija dobije "specijalni status" u odnosima sa Evropskom unijom, uz napomenu da London treba da počne sa procesom izlaska iz bloka do kraja godine.

Ova izjava usledila je nakon pisanja britanskih medija da proces istupanja "može da počne i pred kraj sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godine".

Portparol Teze Mej  izjavio je u ponedeljak da premijerka "ne bi počela postupak do kraja godine", prenosi Rojters.

Nemački ministar za evropska pitanja rekao je da Velika Britanija  treba da bude spremna za pregovore početkom 2017. godine.

"Period do kraja godine trebalo bi zaista da bude dovoljan da se pripremimo i prilagodimo novonastaloj situaciji", izjavio je Rot.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.