Nema mira za Brisel: Ekstremista vodi Finsku iz EU?

Izvor: B92, 10.Jun.2017, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema mira za Brisel: Ekstremista vodi Finsku iz EU?

Nacionalistička Stranka Finaca izabrala je za svog lidera Jusija Hala-ahoa, evroskeptika osuđenog zbog govore mržnje.

Njegovi tvrdokorni stavovi bi mogli da dovedu do raspada koalicione vlade u Finskoj.

Hala-aho, koji se zalaže za izlazak Finske iz Evropske unije, na kongresu stranke je dobio podršku 949 od 1.845 članova.

"Ako želimo da nam birači vrate poverenje, moramo da radimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvari drugačije i bolje nego dosad. Moramo da budemo agresivniji i jasniji u sadašnjim vremenima i da stavimo na sto teme koje nas razlikuju od drugih stranaka", izjavio je on u govoru, prenosi AFP.

Stranka Finci čini sa još dve proevropske stranke vladajuću koaliciji, a najavljen zaokret udesno mogao bi da dovede do raspada koalicije, prenose agencije.

Hala-aho, koji je i član Evropskog parlamenta, najavljuje da će tražiti od koalicionih partnera da pooštre imigracionu politiku.

Finski premijer Juha Sipila izjavio je danas da postoji rizik od raspada vladajuće koalicije posle promene rukovodstva u nacionalističkoj Stranci Finaca.

"Naravno da postoji rizik. To je težak momenat za vladu", izjavio je Sipila za finske novine Helsingin Sanomat, prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nema mira za Brisel: Ekstremista izvodi Finsku iz EU?

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jun.2017

Nacionalistička Stranka Finaca izabrala je za svog lidera Jusija Hala-ahoa, evroskeptika osuđenog zbog govore mržnje...Njegovi tvrdokorni stavovi bi mogli da dovedu do raspada koalicione vlade u Finskoj...Hala-aho, koji se zalaže za izlazak Finske iz Evropske unije, na kongresu stranke je dobio podršku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.