Nećete valjda da se vratite: Milion Britanaca traži novi referendum

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2016, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nećete valjda da se vratite: Milion Britanaca traži novi referendum

Više od milion Britanaca, protivnika izlaska Velike Britanije iz EU, potpisalo je peticiju za održavanje novog referenduma nakon što su na referendumu 23. juna prevagu odneli glasovi za izlazak iz EU, objavljeno je u subotu na sajtu Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva.

Sajt na kome je objavljena peticija u jednom trenutku je u subotu "pao" zbog navale građana koji su želeli da se potpišu, javlja AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Inicijatori novog referenduma pozivaju vladu u Londonu da primeni pravilo po kojem, ako je broj glasača za i protiv manji od 60 odsto, a izlaznost manja od 75 odsto, treba održati novo glasanje, prenosi Sputnjik.

Ranije je objavljena vest da je peticiju podržalo 825.000 ljudi, što je mnogo više od potrebnog broja.

Na referendumu po pitanju izlaska Velike Britanije iz EU pobedile su pristalice Bregzita. Otkaz od članstva u redovima EU podržalo je 51,9 odsto glasova.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.