Nariškin: Zahtev EU da Srbija uvede sankcije Rusiji je drzak

Izvor: Vostok.rs, 24.Nov.2014, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nariškin: Zahtev EU da Srbija uvede sankcije Rusiji je drzak

24.11.2014. -

Predsednik Državne dume Sergej Nariškin zahtev Evropske unije da se Srbija priključi antiruskim sankcijama smatra drskom izjavom, koja nema ničeg zajedničkog sa principima suverene jednakosti zemalja, koje ulaze u taj savez.

Protekle nedelje evropski komesar za susedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han, koji je boravio u službenoj poseti Beogradu, izjavio je da Srbija, ako želi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << uđe u EU, ima obavezu da uvede sankcije Rusiji.

Srpski premijer Aleksandar Vučić, komentarišući tu izjavu, potvrdio je da njegova zemlja teži Evropskoj uniji, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.