NA PUTU DO EVROPE SANJAJU SRPSKI ZATVOR: Kurir na glavnoj kapiji za imigrante!

Izvor: Kurir, 30.Mar.2015, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA PUTU DO EVROPE SANJAJU SRPSKI ZATVOR: Kurir na glavnoj kapiji za imigrante!

Pusti san Hiljade Sirijaca, Iračana, Pakistanaca prolazi kroz Srbiju u potrazi za boljim životom na Zapadu. Ako uhvaćeni imigrant zatraži azil, šalje se u jedan od centara u Srbiji. Ostali idu kod sudije za prekršaje, koji ih proteruje

VRANJE - Ako Evropska unija, kako najavljuju njeni čelnici, za azilante uistinu zatvori mađarsku granicu, od svih država na svetu najviše problema zbog toga imaće - Srbija. Hiljade Iračana, Pakistanaca, Sirijica... >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zadržaće se kod nas, kao naplavina pred zatvorenom branom.

Stvar je u tome da ih dok ne dođu u Srbiju niko ozbiljno ne zadržava. Iz svojih zemalja, zahvaćenih ratom ili ekstremnom bedom, preko Turske i Grčke stižu u Makedoniju, a odatle im se putevi razilaze: preko Albanije odlaze ili u Italiju ili preko Crne Gore u Hrvatsku; jedan deo u zapadnu Evropu pokušava da stigne preko Bugarske, a drugi ulazi u Srbiju. I svi ti pravci „pokriveni“ su dobrom organizacijom krijumčara.

Ucenjeni

PLAĆAJU VISOKU CENU

Put u EU košta od 5.000 do 10.000 evra. Ilegalcu taj novac pozajmljuju organizatori krijumčarenja, a on im dug odrađuje kad stigne u neku od evropskih zemalja. Ili fizičkim radom, ili krijumčarenjem, ili učešćem u terorističkim akcijama... Novac im se dostavlja za svaku etapu puta Vestern junionom ili na sličan način kako ih na putu ne bi opljačkali.

Statistika

ČETIRI ODSTO SU ŽENE

Ogromnu većinu imigranata, više od 90 odsto, čine muškarci starosti između 17 i 30 godina. Oko četiri odsto su mlađi od tog uzrasta, a toliko je i žena među njima. Neki analitičari iz ove oblasti zaključuju da je reč o nečijem smišljenom naseljavanju ovih ljudi, u najvećem broju slučajeva muslimanske veroispovesti, u Evropi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.