Možemo da rešimo problem sa EU, ali...

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2016, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Možemo da rešimo problem sa EU, ali..."

"Rusija se zalaže za dijalog u duhu partnerstva sa EU i smatra da nema nerešivih problema u međusobnim odnosima", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin je u članku u grčkom listu "Katimerini" napisao da za sada ne vidi znake da je Brisel spreman za to.

- Da bismo se vratili na put višedimenzionalnog partnerstva, važno je da se odustane od zlonamerne logike jednostranih igara i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se uzmu u obzir mišljenja i interesi druge strane - naglasio je ruski predsednik.

Članak je objavljen uoči njegove dvodnevne posete Grčkoj, preneo je TASS.

- Smatramo da nema nerešivih problema u našim odnosima sa EU - napomenuo je Putin.

On je rekao da se Moskva zalaže za izgradnju partnerstva na ravnopravnim osnovama u pogledu šireg spektra pitanja, od izdavanja viza do energetskog saveza.

Putin je ukazao na potrebu jačanja saradnje Rusije i Grčke i podsetio da je zbog narušavanja odnosa Moskve i Unije trgovinska razmena dve zemlje opala za trećinu prošle godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.