Mogerini pozvala Vučića i Mustafu na večeru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini pozvala Vučića i Mustafu na večeru

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini pozvala je premijere Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Isu Mustafu na nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, u utorak 13. oktobra u Briselu.

Tokom neformalne večere biće razmotren napredak ostvaren u dijalogu i dalji koraci, saopšteno je danas iz Evropske komisije.

U poslednjoj rundi dijaloga 25. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << avgusta premijeri Kosova i Srbije postigli su četiri sporazuma, o Zajednici srpskih opština, telekomunikacijama, enrgetici i mostu na Ibru.

Prema pisanju kosovskog portala gazetablic.com, Mogerini je Vučiča i Mustafu pozvala da dijalog nastave tokom neformalne večere, jer želi da relaksira odnose dvojice premijera, među kojima tokom zvaničnih sastanaka vlada napeta atmosfera.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK: Mogerini pozvala Vučića i Mustafu na večeru

Izvor: B92, 09.Okt.2015

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini pozvala je premijere Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Isu Mustafu na nastavak dijaloga Beograda i Prištine...Ona im je uputila poziv za neformalnu večeru u utorak 13. oktobra u Briselu, gde će biti razmotren napredak ostvaren u dijalogu i dalji koraci,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.