Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2014, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini o Tunisu: Ispisana nova stranica istorije

EU pozdravila je danas pobjedu Bedžija Kaida Esebsija na predsjedničkim izborima u Tunisu, ocijenivši da to predstavlja novu stranicu istorije u demokratskoj tranzicije ove zemlje.

EU je i dalje opredijeljena da sarađuje sa novim vlastima u Tunisu i svim faktorima društva, da bi doprinijela konsolidaciji demokratskih načela predviđenih Ustavom i podržala provođenje reformi neophodnih za ekonomsku i socijalnu tranziciju od koje bi imali korist svi Tunižani", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u saopštenju visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini.

Mogerinijeva je u saopštenju istakla da su ljudi u Tunisu, izabravši predsjednika, napisali novu stranicu istorije u demokratskoj tranziciji.

"Tokom izbornog procesa narod u Tunisu je posalo poruku nade svim ljudima koji, poput njih, teže miru, demokratiji i prosperitetu", navela je Mogerinijeva.

Esebsi je u drugom krugu predsjedničkih izbora osvojio 55,68 odsto glasova i postao prvi slobodno izabrani predsjednik od 1956. godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.