Mišel Barnije  - pregovarač EU za Bregzit

Izvor: Blic, 27.Jul.2016, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišel Barnije - pregovarač EU za Bregzit

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker imenovao je danas francuskog političkog veterana i bivšeg komesara Evropske unije Mišela Barnijea za glavnog pregovarača sa Britanijom o izlasku te zemlje iz Evropske unije.

"Veoma mi je drago što je moj prijatelj Mišel Barnije prihvatio ovaj važan i izazovan zadatak. Želeo sam da taj posao obavlja jedan iskusni političar", navodi se u Junkerovom saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za štampu, a prenela je agencija AFP.

"Siguran sam da će on biti na visini ovog novog zadatka i da će nam pomoći da izgradimo novo partnerstvo sa Ujedinjenim Kraljevstvom, nakon što ono napusti EU", istakao je Junker.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mišel Barnije dobio zadatak da izvede Britaniju iz EU

Izvor: N1 televizija, 27.Jul.2016

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker imenovao je Francuza Mišela Barnijea za pregovorača Komisije o izlasku Velike Britanije iz Evrposke unije..."Taj važan zadatak sam poverio Mišelu Barnijeu", rekao je Junker i dodao da je za pregovore o Bregzitu neophodan "iskusan političar"...Barnije...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.