Miščevićeva: Nema naznaka da ćemo dobiti minus od EU

Izvor: B92, 25.Maj.2017, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščevićeva: Nema naznaka da ćemo dobiti minus od EU

Beograd -- Šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević kaže da nema naznaka da bi države članice EU mogle Srbiji da "stave minus" zbog dijaloga s Prištinom.

"Nadam se da ne može ništa u ovom momentu da nas koči kada je reč o proceni i oceni našeg napretka u poglavlju 35 zato što Srbija nije ta koja je dijalog zaustavila", rekla je Miščevićeva novinarima u Beogradu.

Kaže i da podseća države članice da postoji rezolucija prištinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlamenta koja je zaustavila proces dijaloga, a Srbija, dodaje, svakodnevno izražava spremnost za nastavak dijaloga.

Miščevićeva je odbacila tvrdnje da je pregovarački tim drastično smanjen, navodeći da se razgovara o tome koje pozicije treba dopuniti, tačnije u kojim oblastima nedostaje pregovarač.

"Da li će članovi pregovaračkog tima kao što je profesor (Zoran) Stojiljković biti zamenjeni, o tome tek treba razgovarati - da li je to pozicija koju treba dopuniti, do sada smo videli da nam u nekim drugim oblastima fali pregovarač", rekla je Miščevićeva.

Na pitanje šta se radi po pitanju promene Ustava, Miščevićeva je navela da je Srbija svesna obaveza iz poglavlja 23, navodeći da su profesori ustavnog prava uradili analizu o postojećem Ustavu, a razgovara se, kaže, i sa Venecijanskom komisijom.

Ona je pozvala i civilno društvo da se uključi i da dostavi predloge o tome.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.