Miščević: Proces evropskih integracija neće biti zaustavljen

Izvor: N1 televizija, 30.Jun.2016, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević: Proces evropskih integracija neće biti zaustavljen

Šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević izjavila je da odlaganje otvaranja poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije sa EU neće zaustaviti rad na vladavini prava i procesu evropskih integracija Srbije.

"Nastavljamo sprovođenje svega onoga što smo do sada zapisali i postigli u vezi poglavlja 23 i 24 a proces evropskih integracija kao i rad na vladavini prava će biti nastavljen", rekla je Miščević >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << agenciji Beta.

Ona je rekla i da će sutra zvanicno biti organizovano predstavljanje Prvog izveštaja o sprovođenju Akcionog plana za Pregovaračko poglavlje 23.

"S druge strane, što se tiče nas rad na procesu integracija kao i rad na vladavini prava neće stati, dok što se tiče tiče procesa pregovora (Srbije i EU) to nije pitanje za mene već za države članice EU koje ztreba da dođu do saglasnosti", rekla je ona.

Mišćević je podsetila da predsedavanje EU od sutra preuzima Slovačka na kojoj je da iskordinira stavove države članica EU, što će Srbija pratiti.

EU je odložila otvaranje poglavlja 23 sa Srbijom pošto o tome nije postignuta saglasnost ni na današnjem sastanku radne grupe Saveta ministara EU za Zapadni Balkan.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je ta odluka EU neprihvatljiva i najavio da će predložiti premijeru da održi hitne konsultacije o daljim potezima u oblasti spoljne politike uoči Pariskog samita 4. jula.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Rad na evropskim integracijama i vladavini prava neće stati

Izvor: Beta, 30.Jun.2016

Šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević izjavila je danas da odlaganje otvaranja poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije sa EU neće zaustaviti rad na vladavini prava i procesu evropskih integracija Srbije."Nastavljamo sprovodjenje svega onoga što smo do sada zapisali i postigli u vezi poglavlja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.