Miščević: Očekujem i zatvaranje poglavlja do kraja godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2015, 03:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević: Očekujem i zatvaranje poglavlja do kraja godine

Šef pregovračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU Tanja Miščević izjavila je danas da je Srbija najbolje pripremljena za vođenje pregovora i da se nada da će do kraja godine biti otvorena i zatvorena određena poglavlja u pregovorima sa EU.

"Kakva god da je politička odluka država članica, spremamo se da sve što uradimo daje tehničku podršku čitavom procesu pregovora kako bismo promenili stvari ovde, kod kuće, i za nas", rekla je Miščević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na konferenciji "Srbija na putu evropskih integracija - skrining i posle skrininga".

Ona je navela da je skrining, koji je završen prošle nedelje, tek prvi u procesu pregovora za članstvo i da je pokazao pravu sliku šta Srbija jeste danas i kakvi su joj strateški koraci dalje.

"Treba da budemo dobri, kakvi smo i bili tokom skrininga, i da pokažemo kakve to kapacitete ima Srbije, ne praveći Potemkinova sela, već govoreći i o našim manama i tražeći pomoć ukoliko nam je potrebna", rekla je Miščević i naglasila da postoji politička podrška za proces integracija.

Ona je navela da očekuje da Srbija do kraja godine dobije sve izveštaje sa skrininga, navodeći da je to početak veoma ozbiljnog posla i da Srbija od EU očekuje pomoć na tom putu.

Tokom skrininga, navela je Miščević, održano je 65 sastanaka na kojima je učestvovalo 2.000 ljudi, koji su pokazali istrajnost, upornost i entuzijazam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbiju nakon skrininga čega ozbiljan i težak posao

Izvor: Studio B, 31.Mar.2015

Srbiju nakon obavljenog analitičkog pregleda stanja po oblastima - skrininga, čeka težak i ozbiljan posao na otvaranju poglavlja neophodnih za pristupanje EU, ocenili su predstavnici Vlade Srbije zaduženi za evropske integracije i Delegacije EU u Srbiji..."Skrining je uspešno urađen. Srbija je...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.