Miščević: Beograd protiv prijema država Zapadnog Balkana u paketu

Izvor: Blic, 11.Apr.2014, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević: Beograd protiv prijema država Zapadnog Balkana "u paketu"

Beograd - Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević istakla je danas u Beču da je Beograd protiv prijema zemalja Zapadnog Balkana u EU u paketu i napomenula da je moguć "samo paket sa Crnom Gorom".

Miščevićeva je u razgovoru sa predstavnicima austrijske privrede i pravnicima poručila da EU ne bi trebalo da tera Srbiju na priznavanje samoproglašenog Kosova i Metohije, jer to Beograd neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učiniti.

Kao najteže pitanje u procesu pristupanja EU ona je navela Kosovo i Metohiju, kao i tematski komplet pravosuđa i vladavine prava.

Miščevićeva je, tokom razgovora koji je organizovao Senat privrede Austrije, rekla da je približavanje EU apsolutni prioritet za srpsku vladu i društvo.

- Stidimo se što još nismo članica EU, jer smo već jednom bili napredniji nego druge aktuelne članice - rekla je Miščevićeva.

Ona je izrazila nadu da će pre kraja godine početi pregovori u vezi sa poglavljem pravosuđa i vladavine prava.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Stidimo se što još uvek nismo u EU"

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2014

Šef pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević istakla je danas u Beču da je Beograd protiv prijema zemalja zapadnog Balkana u EU u paketu i napomenula da je moguć "samo paket sa Crnom Gorom". ..Srbija ne sme biti ucenjivana kosovom u vezi ulaska u EU .. ..- Stidimo se što još nismo članica...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.