Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Okt.2014, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri EU o pomoći zemljama pogođenim ebolom

Evropski ministri spoljnih poslova razgovaraće danas u Luksemburgu o povećanju pomoći afričkim zemljama pogođenim ebolom i davanju garancija humantarnim radnicima o hitnom vraćanju kući u slučaju zaraze.

Sa preko 4.500 mrtvih epidemija je najurgentnija kriza s kojom se sada

suočavamo, rekao je jedan evropski diplomata.

Nemački ministar spoljninh poslova Frank-Valter Štajnmajer juče se založio za obrazovanje civilne platforme koja bi omogućila slanje pomoći, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << obuku humanitarnih radnika i formiranje ekipa lekarskih stručnjaka.

EU je do sada obećala da će izdvojiti 500 miliona evra za pomoć najviše pogođenim zemljama - Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji, od čega će Evropska komisija dati 180 miliona.

Britanski premijer Dejvid Kameron smatra da je to nedovoljno i traži da se taj iznos podigne na milijardu evra.

Prema UN, treba 10.000 kreveta za lečenje obolelih od ebole u Africi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

EU za jače napore u obuzdavanju ebole

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Okt.2014

EU je danas najavila "jače napore" za "zauzdavanje" ebole u afričkim zemljama, obećavši najmanje 500 miliona evra pomoći i ponudivši garancije za evakuaciju humanitarnim radnicima zarazenim tim virusom...Ministri EU su podsetili da ebola nastavlja brzo da napreduje, a komesarka Unije za humanitarnu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.