Mikl-Lajtner: Kvote za izbeglice test za EU

Izvor: RTS, 26.Maj.2015, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikl-Lajtner: Kvote za izbeglice test za EU

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner smatra da je rešenje pitanja izbeglica egzistencijalno pitanje za EU.
Mikl-Lajtner je, u intervjuu bečkom dnevniku Prese, naglasila da je potrebno spoljnu granicu EU ojačati i istovremeno stvoriti legalne puteve ka Evropi.

Prema njenim rečima, niko nije računao sa drastičnim povećanjem broja izbeglica do kojeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je došlo od kraja prošle godine, te ističe da je čitava Evropa suočena sa ovim problemom.
"Moramo ojačati Fronteks, zemlje članice moraju da se uključe pojačano kroz osoblje i tehnički. Spašavanje u Mediteranu mora biti priorotet. Potom ne sme biti primenjen automatski ulazak u Evropu, već u jedan prihvatni centar UNHCR na severu Afrike.
Tamo će biti utvrđivana šansa za dobijanje azila, i potom izbeglice podeljene, uz pomoć kvota, na države EU, objasnila je Mikl-Lajtner svoj predlog.
Na konstataciju da je predlog Evropske komisije o kvotama naišao na jak interni otpor najavila je da će se zbog toga još snažnije boriti za kvote.
"Uverena sam da se radi o pitanju preživljavanja EU", poručila je Mikl-Lajtner.
Ona je istakla da EU može propasti na ovom pitanju i izražava uverenje da će se postići dogovor o kvotama.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kvote za izbeglice, test za EU

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2015, 09:09

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl Lajtner smatra da je rešenje pitanja izbeglica egzistencijalno pitanje za EU. Ona je, u intervjuu bečkom dnevniku "Prese", naglasila da je potrebno spoljnu granicu Unije ojačati i istovremeno stvoriti legalne puteve ka Evropi...Po njenim rečima,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.