Merkel na tursko-sirijskoj granici o sporazumu o migrantima

Izvor: N1 televizija, 23.Apr.2016, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel na tursko-sirijskoj granici o sporazumu o migrantima

Nemačka kancelarka EU i visoki zvaničnici EU u poseti su tursko-sirijskoj granici kako bi promovisali kontroverzni sporazum Brisela i Ankare o migrantima.

Poseta dolazi usred debate u evropskoj javnosti o legalnosti sporazuma EU i Turske, koji predviđa da igranti koji ne ispunjavaju uslove za dobijanje azila u Grčkoj, budu deportovni natrag u Tursku.

I dok organizacije za zaštitu ljudskih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prava upozoravaju da Turska nije bezbedna zemlja za povratak migranara, Ankara poručuje da se dogovor neće primenjivati ukoliko Brisel ne liberalizuje vizni režim za građane Turske.

Prema sporazumu sa EU, Turska mora da ispuni 72 uslova do 4. maja kako bi se našla na beloj šengenskoj listi, ali dipolamtski izvori tvrde da je do sada ispunjena tek polivina tih kriterijuma.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.